Nooit meer naar het tankstation

D-POINT laadpalen

Nooit meer naar het tankstation

Dynaf neemt het voortouw op Curaçao als het gaat om faciliteren van elektrische auto’s. ‘Iemand moet beginnen met de bouw van de infrastructuur hiervoor’, legt Heidi van Goens uit. ‘Als powerleverancier willen we tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan elektrische oplaadpunten. Steeds meer mensen op het eiland willen elektrisch rijden. Goed voor hun portemonnee en fantastisch voor ons milieu.’

Heidi van Goens: ’Als account manager is het mijn uitdaging om de elektrische oplaadpunten onder onze merknaam D-POINT in de markt te zetten. Het streven is om voor het einde van dit jaar twintig D-POINT oplaadpunten te plaatsen. Dynaf durft dit pionierschap aan omdat we geloven in elektrisch rijden. Want laten we eerlijk zijn:
waar ter wereld kan elektrisch rijden beter dan op Curaçao, waar we wel veel kilometers rijden, maar altijd in korte ritjes.’

Waar komen de laadpalen?
‘Het aantal elektrische auto’s op Curaçao groeit flink. Tot op heden laden de chauffeurs van elektrische auto’s hun wagens thuis op. Maar daarin gaat Dynaf verandering brengen. We starten met het plaatsen van D-POINT laadpalen op plekken waar mensen langere tijd doorbrengen. Bij de supermarkt bijvoorbeeld, een restaurant, de bioscoop of een winkelcentrum. Wanneer ze daar zijn kunnen ze gelijk hun elektrische auto opladen.’

‘Bij een overschot aan zonne-energie is het sowieso slim te investeren in elektrisch rijden’

D-POINT laadpalen op Google maps ‘Op Google maps kun je straks zien welke bedrijven op Curaçao een D-POINT hebben staan, waar je je elektrische auto kunt opladen. Maar we zien het nog groter. Zo zijn onze stranden ook interessante locaties voor de laadpalen. Een groeiend aantal energie- en milieubewuste toeristen wenst een elektrische wagen om Curaçao te ontdekken. Daar horen dan ook D-POINT laadpalen op toeristische trekpleisters bij.’

‘Om meer elektrische auto’s in het Curaçaose straatbeeld te krijgen, is er een infrastructuur van laadpalen nodig’

Hoe ver kun je rijden met een elektrische auto?
‘Per oplaadbeurt kun je afhankelijk van je auto en de snelheid waarmee je rijdt zo’n 120 tot 130 kilometer afleggen.’

Hoe werkt zo’n laadpaal?
‘Een D-POINT is eigenlijk niets meer dan een intelligent stopcontact. Ze staan op drukbezochte locaties, maar het is natuurlijk ook mogelijk zo’n laadpaal thuis voor je eigen auto of die van je visite te plaatsen. D-POINT is gericht op de toekomst, want het wordt uiteindelijk belangrijk te weten hoeveel stroom je voor
je auto hebt opgeladen en waar je dat hebt gedaan. Een laadpaal is immers geen benzinestation waar je direct de rekening krijgt gepresenteerd. De administratieve afhandeling van elektrisch laden is een beetje vergelijkbaar met je mobiele telefoonrekening. Die heb je ook nodig om je verbruik en kosten inzichtelijk te maken. Daarom is het administratieve systeem van D-POINT superhandig. Voor nu en later. Jazeker, Dynaf en D-POINT zijn er klaar voor.’

Wat zijn de voordelen?
‘Ritjes naar het tankstation behoren tot het verleden. Je tankt kilometers, geen brandstof. Met de D-POINT infrastructuur die we aan het opzetten zijn, laad je straks je auto op tijdens het winkelen, een bezoek aan het strand of wanneer je naar de sportschool gaat. Elektrisch rijden is stukken goedkoper dan op benzine rijden. En natuurlijk helemaal interessant als er zonne-energie beschikbaar is. Het onderhoud van een elektrische auto is trouwens zeer beperkt. Moet je met een gewone auto elke vijfduizend kilometer naar de garage; bij een elektrische auto is één preventieve onderhoudsbeurt per jaar voldoende.’

2019-10-10T12:22:21+00:00
“The Dynaf technicians came by, and I can now see exactly what I produce and use. I am very satisfied with [Dynaf’s] work and my contact with them was very pleasant.” - Robby Guda (Aruba)
"‘Dynaf’s ‘Storm’ generator has proved indispensable for use on our film sets.” Omar Martha (Instituto Buena Bista)
"Quality service and products, by professionals with the proper expertise and at just the right price. That’s Dynaf!” - Trevor Cors (Mechanical Engineer)

Dynaf @ home

Solar energy, Off grid systems or a back up generator.

More info

24hr Service & Maintenance

Our Dynaf service mechanics ensure, you can rely 24/7 on your generator, solar system, battery or any other power system without worries.

More info
Parts & Products

Parts & Products

Our Dynaf warehouse provides you with most common high quality parts & products, related to the needs of our brands. Volvo Penta, John Deere, and Donaldson.

More info

Lease and Rental

For all kinds of energetic power demands, we offer you a large variety of renting and leasing options.

More info

NEWS / STORIES