Groen Curaçao komt in beweging

Groen Curaçao komt in beweging

Steeds vaker zie je in het oog springende groene parkeerplaatsen in het straatbeeld van Curaçao verschijnen. Deze Green Area’s zijn een initiatief van powerleverancier Dynaf en een logische vervolgstap op weg naar een milieuvriendelijk Curaçao. ‘Sinds een half jaar zetten we oplaadpunten voor elektrische auto’s in de markt’, zo legt Kris Bouwstra uit. ’De D-POINT stations – zoals we de laadpalen noemen – combineren we met groene zones op drukbezochte locaties. Een Green Area bevindt zich altijd vlakbij de ingang of entree. Wat ons op het praktische idee bracht deze elektrische oplaadpunten daar waar mogelijk te koppelen aan parkeerplaatsen voor mindervaliden.’

De inspiratie om de Green Area te ontwikkelen, kwam van Dynaf collega Heidi van Goens. Zij maakte er een pilot van om in de praktijk te ervaren hoe het oplaadstation en de groene parkeerplaats bij het eigen bedrijf gebruikt zou worden. De kennis die Dynaf hiermee heeft opgedaan, heeft de powerleverancier omgezet in een commercieel concept. De groene parkeerplaatsen zijn “Electric Vehicle Charging Only”. Dit wil zeggen dat ze voor een bepaalde periode gebruikt
kunnen worden om de wagen van energie te voorzien. Het zijn zeker geen VIP-parkeerplaatsen, waar je de elektrische auto de hele dag kan laten staan. Dit kunnen we monitoren met een speciaal tijdregistratiesysteem.

Kip-ei verhaal

‘Op Curaçao rijden momenteel vijfenzeventig elektrische auto’s. Dit lijkt niet veel, maar het is een begin. Steeds vaker zullen benzineauto’s worden
vervangen door elektrische wagens. Dit groeiend aantal zal de vraag naar D-POINT stations doen toenemen.’

‘Commerciële carports met zonnepanelen om elektrische auto’s van energie te voorzien, is ook één van de groene Dynaf projecten’

’Als groene energieleverancier zijn we de spreekwoordelijke motor van deze Green Movement, een stroming op Curaçao die steeds meer volgers krijgt. Dynaf speelt hierop in door lokale ondernemers de mogelijkheid te bieden met hun eigen Green Area aan het grote publiek te tonen dat ze innovatief zijn en de toekomst van Curaçao belangrijk vinden. Dynaf neemt de stimulerende rol in dit proces zeer serieus. Daarom zal er in 2020 een bewustwordingscampagne
worden gelanceerd.’

Een groen Curaçao

Dynaf streeft ernaar nog voor het  einde van dit jaar twintig oplaadpunten te hebben geplaatst. ‘Het is absoluut
een uitdaging’, zo benadrukt Kris. ‘Maar we hebben er alle vertrouwen in. Het Dynaf team heeft zich in het project vastgebeten. Als we onze auto’s op
elektriciteit laten rijden, hoeven we geen kostbare brandstoffen meer te importeren. Het groene imago dat Curaçao hiermee krijgt, is een prettige
bijkomstigheid.’

Parkeerplaatsen voor mindervaliden

‘Het samenvoegen van een groene parkeerplaats met een parkeerplek voor mindervaliden is een eenvoudige oplossing voor een groot probleem’, wil Kris tot slot nog kwijt. ‘Op Curaçao zijn er voor mensen met een lichamelijke beperking op het gebied van mobiliteit bitter weinig faciliteiten. Er zijn nauwelijks aangepaste parkeerplaatsen en als ze er al zijn, zijn ze vaak te klein, liggen ze op een onhandige plek of worden ze zonder pardon ingenomen door automobilisten die er niet zouden mogen staan. Wij willen daar iets aan veranderen. Wat makkelijk kan, want de Green Area’s bevinden zich altijd op een prominente plek vlakbij de ingang van een locatie waar veel mensen komen. Zo wordt deze Green Area tegelijkertijd ook een Blue Area, de internationale kleur voor mindervalide
parkeerplaatsen.’

2019-12-16T17:17:32+00:00
“The Dynaf technicians came by, and I can now see exactly what I produce and use. I am very satisfied with [Dynaf’s] work and my contact with them was very pleasant.” - Robby Guda (Aruba)
"‘Dynaf’s ‘Storm’ generator has proved indispensable for use on our film sets.” Omar Martha (Instituto Buena Bista)
"Quality service and products, by professionals with the proper expertise and at just the right price. That’s Dynaf!” - Trevor Cors (Mechanical Engineer)

Dynaf @ home

Solar energy, Off grid systems or a back up generator.

More info

24hr Service & Maintenance

Our Dynaf service mechanics ensure, you can rely 24/7 on your generator, solar system, battery or any other power system without worries.

More info
Parts & Products

Parts & Products

Our Dynaf warehouse provides you with most common high quality parts & products, related to the needs of our brands. Volvo Penta, John Deere, and Donaldson.

More info

Lease and Rental

For all kinds of energetic power demands, we offer you a large variety of renting and leasing options.

More info

NEWS / STORIES